ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΚΑΡΠΙΑΙΟΥ ΣΩΛΗΝΑ

Νέα επαναστατική μέθοδος αντιμετώπισης MICTR

συνδρομο καρπιααου σωληναΤο σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα είναι μια συνηθισμένη πάθηση των άνω άκρων. Πρόκειται για την πίεση του μέσου νεύρου στην περιοχή του καρπού. Νοείται ως μία επώδυνη και συνήθως εξελισσόμενη πάθηση του άνω άκρου.

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα είναι μια κατάσταση που προκαλεί μούδιασμα, μυρμήγκιασμα ή αδυναμία στο χέρι.

Οι περισσότερες περιπτώσεις συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα προκαλούνται από συνδυασμό παραγόντων. Μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες και οι ηλικιωμένοι είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα. Το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα είναι η πλέον αναγνωρισμένη ασθένεια που προκαλείται λόγω επαγγελματικής απασχόλησης. Υπολογίζεται ότι το 3% του πληθυσμού επηρεάζεται από το σύνδρομο.

 Οι παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη αυτού του συνδρόμου είναι οι ακόλουθοι:

  • Η επαναλαμβανόμενη χρήση των χεριών, όπου η επανάληψη των ίδιων κινήσεων των χεριών και του καρπού ή δραστηριοτήτων για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να επιδεινώσει τους τένοντες στον καρπό, προκαλώντας πρήξιμο.
  • Ο παράγοντας  κληρονομικότητα. Οι ανατομικές διαφορές στον καρπό κληρονομούνται. 
  • Καταστάσεις όπως ο υποθυρεοειδισμός , η παχυσαρκία , η ρευματοειδής αρθρίτιδα και ο διαβήτης.
  • Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα συμπτώματα του συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα ξεκινούν σταδιακά. Τα συμπτώματα του συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Μούδιασμα, μυρμήγκιασμα, κάψιμο και πόνος – κυρίως στον αντίχειρα και τον δείκτη.
  • Πόνος ή μυρμήγκιασμα που μπορεί να επεκταθεί μέχρι τον ώμο.
  • Αδυναμία και αδεξιότητα στο χέρι – αυτό μπορεί να δυσκολέψει την εκτέλεση λεπτών κινήσεων.
  • Ο πόνος συχνά αντανακλάται μέχρι τον βραχίονα. Τη νύχτα, τα συμπτώματα στο χέρι και τα δάκτυλα επιδεινώνονται με αίσθημα καύσου, φαγούρας και μυρμηγκιασμάτων που διαταράσσουν τον ύπνο. Στις πολύ σοβαρές περιπτώσεις υπάρχει κίνδυνος απώλειας της αίσθησης ή και μερικής παράλυσης στο χέρι.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η θεραπεία του συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα, θα εξαρτηθεί από τα συμπτώματά  και από το πόσο έχει προχωρήσει η κατάσταση.

Αρχικά συνίσταται η αλλαγή στον τρόπο ζωής και αφορά την επαναλαμβανόμενη κίνηση των χεριών. Επίσης, οι ασκήσεις με νευρική ολίσθηση μπορούν να βοηθήσουν το νεύρο να κινηθεί καλύτερα μέσα στον καρπιαίο σωλήνα. Τέλος,  μπορεί να κριθεί κατάλληλη η ακινησία, με τη χορήγηση κάποιου νάρθηκα. Εάν καμία από αυτές τις θεραπείες δεν λειτουργήσει η λύση είναι η χειρουργική επέμβαση.

Από σήμερα η παθολογία της άκρας χειρός μπορεί να διορθωθεί απολύτως ανώδυνα μέσα σε 5 λεπτά χάρη σε μία νέα επαναστατική διαδερμική χειρουργική τεχνική.

Με τη νέα μέθοδο αντιμετώπισης του συνδρόμου με MICTR, γίνεται μια μικρή εγκάρσια τομή 1cm στη εγκάρσια πτυχή του καρπού και με αυτή την πολύ μικρή προσπέλαση αντιμετωπίζεται το σύνδρομο. Η επέμβαση διαρκεί 5 λεπτά και γίνεται με τοπική αναισθησία.

Αυτή η νέα επαναστατική χειρουργική μέθοδος εφαρμόζεται εδώ και 5 χρόνια με θεαματικά αποτελέσματα.

ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗΣ

Από σήμερα η παθολογία της άκρας χειρός μπορεί να διορθωθεί απολύτως ανώδυνα μέσα σε 5 λεπτά χάρη σε μία νέα επαναστατική διαδερμική χειρουργική τεχνική.
– Με τη νέα μέθοδο αντιμετώπισης του συνδρόμου με MICTR, γίνεται μια μικρή εγκάρσια τομή 1cm στη εγκάρσια πτυχή του καρπού και με αυτή την πολύ μικρή προσπέλαση αντιμετωπίζεται το σύνδρομο. Η επέμβαση διαρκεί 5 λεπτά και γίνεται με τοπική αναισθησία.
– Αυτή η νέα επαναστατική χειρουργική μέθοδος εφαρμόζεται εδώ και 5 χρόνια με θεαματικά αποτελέσματα.